Arkiv för november, 2009

Den kristna högern på frammarsch

torsdag, november 26th, 2009
Den kristna högern på frammarsch

I Dalarna har Lennart Sacredeus vunnit provvalet till  kristdemokraternas riksdagslista. I Skåne föreslås Tuve Skånberg som förstanamn. Det berättar tidningen Dagen. Båda är kända som rätt tydligt högerkristna. Det stämmer väl in i bilden av att kristdemokraterna i rask takt utvecklas mer och mer till allt tydligare högerkristet alternativ i svensk politik. Partiledaren Göran... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Tandvård online

måndag, november 23rd, 2009
Tandvård online

Folktandvården i Sörmland börjar nu med onlinebokning, kan man läsa också i Eskilstuna-Kuriren. Dessvärre (ur ”mitt” perspektiv) inte hemma i Eskilstuna, men det lär nog inte dröja. Folktandvården visar härmed ännu en gång på betydelsen av en offentligt ägd tandvård, som vågar ta nya metoder i anspråk. För några år sedan gick folktandvården också... »

Tags: , , ,
Publicerat i Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Lönebidrag behövs eftersom alla behövs

onsdag, november 18th, 2009
Lönebidrag behövs eftersom alla behövs

I dagens DN redovisas att antalet unga med sjukersättning ökar kraftigt. ”Omkring var tredje ensamstående förälder med sjukersättning har en låg ekonomisk standard, att jämföra med mindre än var tionde i början av 1990-talet. Under samma tid har de förtidspensionerade ensamstående föräldrarna med barn ökat från cirka 8.000 till 27.000”, skriver DN bland annat.... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Ekonomisk politik, Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Jobb, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

Grattis Gävleborg

lördag, november 14th, 2009
Grattis Gävleborg

Idag firar Gävleborgs kristna socialdemokrater sina 75 år. Gävleborgarna var tidiga i organisationsarbetet, och har under åren varit viktiga som inspiratörer, pådrivare och förebilder i politiken och i kyrkorna. Att vara kristen och socialdemokrat är egentligen rätt självklart, var något vi kunde enas om under jubileumsfirandet. Guds gränslösa kärlek och budet om att älska... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

I Sverige är Gud röd!

lördag, november 14th, 2009
I Sverige är Gud röd!

Sveriges Kristna Socialdemokraters förbund firar i år 80-årsjubileum. I fredags togs Broderskapsrörelsen upp i P1-programmet ”Människor och tro”. Lyssna här närAnna Ardin, Broderskapsrörelsen, diskuterar med Desirée Liljevall, riksdagsledamot (S), om Broderskapsrörelsen och Guds kärleksbud. Jag tror som Anna, att det inte går att hålla tron borta från politiken. Det är dags nu. Dags för rättvisa! Tyckte... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Socialdemokraterna, Tro och solidaritetsrörelsen, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Ensamkommande flyktingbarn ska tas emot i hela Sverige

lördag, november 14th, 2009
Ensamkommande flyktingbarn ska tas emot i hela Sverige

Debatten om ensamkommande flyktingbarn är alldeles för ofta osmaklig och rentav rutten. Det har visat sig den senaste veckan där Vellinge – det moderatstyrda lågskatteparadiset i Skåne – fått ge exempel på vardagsrasismens ansikte. För mig som kristen socialdemokrat är det en självklar att utgångspunkt att ensamkommande flyktingbarn ska ges en fristad i Sverige.... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen | 1 Kommentar »

Bra jobbat, Jimmy!

tisdag, november 10th, 2009
Bra jobbat, Jimmy!

Eskilstuna kommun avsätter pengar för att få fler avgångar med tåget till Stockholm, enligt Radio Sörmland. Det är kommunstyrelsens vice ordförande Jimmy Jansson som meddelar detta. Ett klokt beslut för att tillförsäkra Eskilstuna bra förbindelser med Stockholm. Naturligtvis mycket glädjande för oss pendlare, som åker varje dag. Men också viktigt för många, många andra... »

Tags: , ,
Publicerat i Hållbar utveckling | Inga kommentarer »

Rimliga och kloka lönekrav

lördag, november 7th, 2009
Rimliga och kloka lönekrav

I dagens    har jag en debattartikel publicerad. Där skriver jag bl.a.: Nu är avtalsrörelsen på gång. Fackföreningsrörelsen formulerade häromdagen både rimliga och kloka krav på löneökningar, som principiellt sett inte kan betraktas som annat än förenliga med en god samhällsekonomi. Sedan många år har vi i Sverige haft en lönebildningsmodell som bygger på... »

Tags: , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Jobb | Inga kommentarer »

Bra, LRF och SNF – det ska va' nytt!

fredag, november 6th, 2009
Bra, LRF och SNF – det ska va' nytt!

LRF och Naturskyddsföreningen har idag presenterat en rapport om hur man kan satsa på miljöteknikutveckling som ett sätt att både minska miljöbelastningen och öka förutsättningarna för nya jobb! Det är riktigt bra, det som föreslås! Sverige ska byggas på kunskap, ny teknik och högt förädlingsvärde. I sak ligger det rätt nära de förslag som... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Jobb, Klimat | Inga kommentarer »

Dags för rättvisa!

måndag, november 2nd, 2009
Dags för rättvisa!

När nu socialdemokraternas kongress är avklarad går det enkelt att konstatera att det nu finns dels ett starkt parti som är beredd att ta ledningen, och en samlad opposition som är beredd att ta över regeringsansvaret. Med den socialdemokratiska kongressen har vi fått ett alternativ som bland annat: Har ett samlat program för fler... »

Tags: , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Jobb | Inga kommentarer »