Arkiv för september, 2011

Musik!

torsdag, september 29th, 2011
Musik!

Behöver ni musik på ert arrangemang? Varför inte prova på OJQ? Eskilstunas bästa (?) jazz- och visgrupp. Titta in på OJQ:s webbplats.  Ring, så spelar vi! Tyckte du detta var bra? Dela det:Tweet »

Tags: , , ,
Publicerat i Kommunalt | 2 Kommentarer »

Tak över huvudet ett minimikrav!

fredag, september 23rd, 2011

Allt fler unga är hemlösa. Samhället är så krångligt organiserat att det är svårt eller omöjligt att få kontakt för att kunna få hjälp. Det är ovärdigt ett välfärdssamhälle! Vi behöver en annan inriktning på politiken. Allt ska inte mätas i pengar och värderas med ”garantier”. Allt ska inte handla om piskor och ”incitament”,... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Bostadspolitik, Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Utvisa inte till Syrien

tisdag, september 20th, 2011
Utvisa inte till Syrien

Den 8 september i år skriver Migrationsverkets rättschef Magnus Ribbenvik bland annat så här om Syrien: ”Trots en förvärrad konflikt och därmed svårare allmänt säkerhetsläge i Syrien finns det, mot bakgrund av konfliktens karaktär, för närvarande inte någon sådan generell risk för civila i Syrien som utgör ett hinder för verkställighet. I enlighet med... »

Tags: ,
Publicerat i Utrikes | 1 Kommentar »

Borgerlighetens strategi krackelerar

onsdag, september 7th, 2011
Borgerlighetens strategi krackelerar

Den ekonomisk-politiska tanken för borgerligheten har under flera decennier varit i princip indelad i tre teser: 1. Prispress är det bästa sättet att stimulera ekonomin 2. Regleringar av ekonomin skapar ineffektivitet 2. Privata driftsformer är effektivare än offentliga Prispressidén – bland annat närd av Milton Friedman och väl använd av framförallt Margaret Thacher, Ronald... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Äldreomsorg, Bostadspolitik, Ekonomisk politik, Idé och rättvisa, Inrikes, Jobb, Skolpolitik | Inga kommentarer »

Orättvisa drabbar ekonomin

onsdag, september 7th, 2011
Orättvisa drabbar ekonomin

I The New York Times skriver förra arbetsmarknadsministern i USA Robert B. Reich en intressant artikel om inkomstfördelning och ekonomisk utveckling. Han argumenterar för en rättfärdig skattepolitik, som ser till att inkomsterna fördelas jämnare mellan inkomstskikten, alltså en progressiv beskattning. Han argumenterar för högre offentliga utgifter, inte minst för infrastruktur och utbildning, han argumenterar... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Ekonomisk politik, Idé och rättvisa, Inrikes | 1 Kommentar »

Nu växer orättvisorna

måndag, september 5th, 2011
Nu växer orättvisorna

Den borgerliga regeringen hade 2006 som ett av sina större vallöften att fastighetsskatten skulle avskaffas. Den var orättvis, och drabbade hårt, var omdömet. Detta trots att systemet innehöll regleringar, som innebar att det fanns taknivåer för hur stor andel fastighetsskatten skulle kunna utgöra av en persons inkomst. Istället för fastighetsskatt infördes något som kallas... »

Tags: , , ,
Publicerat i Ekonomisk politik, Idé och rättvisa, Kommunalt | 5 Kommentarer »