Arkiv för januari, 2012

”Jag mår illa”

tisdag, januari 31st, 2012
”Jag mår illa”

Efter att på lite lagom avstånd följt debatten kring klassafaris och klasshat måste jag till slut reagera. När en av kristdemokraternas ledande företrädare nu reagerar på ”Allt åt alla”s klassafari till Solsidan, och söker ett underklassområde  blir det bara för mycket. Som Magnus Uggla sjunger i ”Jag mår illa” känns det just nu. Fattar... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Bostadspolitik, Idé och rättvisa, Jobb, Tro&Politik | 12 Kommentarer »

Partikulturen är föråldrad

torsdag, januari 26th, 2012
Partikulturen är föråldrad

Det är inte ofta jag blir inspirerad till ett blogginlägg efter att ha läst Lena Mellin, men den korta artikel hon skrev igår kväll satte fingret på en för socialdemokratin viktig fråga, nämligen hur vårt parti fungerar när det gäller maktstrukturer och möjligheter för kloka och duktiga, liksom också allmänt sett respekterade personer. Socialdemokrater... »

Tags: , ,
Publicerat i Socialdemokraterna, Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Det är efterfrågan som ska stimuleras

onsdag, januari 25th, 2012
Det är efterfrågan som ska stimuleras

Det sägs att den som inte ser bakåt när man tar sig framåt, den får se upp! Om man studerar hur den ekonomiska politiken byggts över tid, finns det tydliga brott i vilka utgångspunkter som varit grundläggande. Under industrialismens barndom – precis innan arbetarrörelsen hade organiserat sig – byggdes den ekonomiska politiken och de... »

Tags: , ,
Publicerat i Ekonomisk politik, Jobb, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

En politik som ger alla möjlighet att bidra

tisdag, januari 24th, 2012
En politik som ger alla möjlighet att bidra

Idén om att alla som kan ska vara med och bidra, förtvinar allt mer. Den moderatledda regeringens uttalanden om att ”minska utanförskapet” har följts av en verklighet där just utanförskapet befästs och förstärkts. Anders Borg hyllas runt om i Europa som en kompetent finansminister. Och visst har han hållt ordning på budgetbalansen, som han... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Ekonomisk politik, Jobb, Socialdemokraterna | 2 Kommentarer »

En modern politik för utveckling

måndag, januari 23rd, 2012
En modern politik för utveckling

Sverige måste få en politik som utvecklar och bygger framtiden stark. Därför måste näringspolitiken vara tydligt inriktad på innovation och nya branscher samt resurseffektiv produktion. Det är nog lätt att missförstå uttrycket ”postindustriellt samhälle”, alltså ett samhälle efter industrisamhället. Tanken leder lätt till att några industrier inte längre finns, och att det därför inte... »

Tags: , , ,
Publicerat i Jobb, Miljö och klimat, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

Rättvisa är lönsamt och politik är på riktigt

måndag, januari 23rd, 2012
Rättvisa är lönsamt och politik är på riktigt

Politik måste vara att förverkliga drömmar om ett förändrat samhälle, att realisera visioner om en bättre framtid. Politik är att gå från ord till handling. Och framförallt politik är på riktigt. Det handlar om att ge kraft åt människors vilja, om att ge möjligheter till var och en att leva ett gott liv. Men... »

Tags: , , ,
Publicerat i Socialdemokraterna | 4 Kommentarer »

Jag älskar Eskilstuna!

tisdag, januari 17th, 2012
Jag älskar Eskilstuna!

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson skrev häromdagen en bloggpost om vår kära kommun. Ett bra inlägg, väl värt att läsa! Bland annat skriver han att vi ska sluta skämmas och börja älska Eskilstuna. Jag håller med! Hela mitt liv har jag bott i Eskilstuna. En vacker och rik bygd. Med stolta, bestämda, ibland halsstarriga men... »

Tags: , ,
Publicerat i Kommunalt | Inga kommentarer »

Det gamla mot det nya?

måndag, januari 9th, 2012
Det gamla mot det nya?

Jag tittade på vänsterpartiets kongress på webbtv, precis under valet av partiordförande. En sak slog mig, nämligen att mycket av pläderingarna och argumenten på något sätt kom tillbaka till en kamp mellan det gamla och det nya. Det gamla – industrialismen, kapitalägare mot industriarbetare. Det nya – tjänstesamhället, överklass mot tjänstehjon. För att lite... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Arbetarrörelsen, Socialdemokraterna, Tro och solidaritetsrörelsen | 1 Kommentar »