Arkiv för oktober, 2011

Allt kan inte mätas med pengar

fredag, oktober 28th, 2011
Allt kan inte mätas med pengar

Jag blir mer och mer fascinerad över de borgerliga partiernas fullkomliga fixering vid marknad, fri konkurrens och privata lösningar. Den som känner mig vet att jag inte är motståndare till privata företag. Inte till entreprenörskap, och inte till marknadsekonomi. Tvärtom är marknadsekonomin ett utmärkt sätt att ordna ekonomin i ett samhälle. Men för mig... »

Tags: , , ,
Publicerat i Äldreomsorg, Idé och rättvisa, Inrikes | Inga kommentarer »

Marknad – men människorna då?

torsdag, oktober 27th, 2011
Marknad – men människorna då?

Sitter just nu på kommunfullmäktigemöte i Eskilstuna. På ärende efter ärende, som hittills i ovanligt hög utsträckning faktiskt handlat om principiellt viktiga frågor för vår kommun, så ser jag en tydlig linje från den borgerliga oppositionen. Man är i och för sig inte (med vissa taggtråddsartade undantag) inte särskilt oense med majoriteten i principfrågorna.... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Kommunalt | 3 Kommentarer »

Moderat nyspråk får inte historien att ändra sig

torsdag, oktober 27th, 2011
Moderat nyspråk får inte historien att ändra sig

Jag fick precis mejl från Sofia Arkelsten, partisekreterare i moderaterna. (Det var hennes nyhetsbrev, så jag är sannolikt inte ensam om att ha fått det). Där skriver hon om den gångna helgens partistämma och de nya principprogram som nu antagits. När det gäller idéprogrammet skriver hon: ”Moderaternas nya idéprogram ”Ansvar för hela Sverige” är... »

Tags: , ,
Publicerat i Idé och rättvisa | 2 Kommentarer »

Det är i arabvärlden det händer saker!

fredag, oktober 7th, 2011
Det är i arabvärlden det händer saker!

Efter en heldag med olika kontakter – Egyptiska såväl som Palestinska – måste jag säga att jag är imponerad av det engagemang de har och den vilja till förändring de besitter. Denna bloggpost är sannolikt mer ostrukturerad och ofärdig i sina tankebanor än vad jag hoppas att mina andra bloggposter brukar vara. Men man... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Utrikes | Inga kommentarer »