Arkiv för december, 2012

Tveksam folkomröstning inledd

lördag, december 15th, 2012
Tveksam folkomröstning inledd

Nu har vallokalerna varit öppna hela dagen. Köerna ringlar sig långa. Många vill delta i det mest högtidliga och viktiga man kan göra i en demokrati, att få lägga sin röst. Frågan som ställs är Ja eller Nej till det förslag till konstitution som utarbetats av den konstitutionella församling som utsetts för att göra... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Egypten | Inga kommentarer »

Egypten ger upphov till många frågor

torsdag, december 13th, 2012
Egypten ger upphov till många frågor

– Egypten behöver en konstitution som ger demokrati, mänskliga rättigheter och ett fungerande system. Det slog Hussein Gohar, internationell sekreterare för det socialdemokratiska partiet i Egypten fast när vi träffade honom tidigare idag. Vi som är på plats här i Egypten är en grupp från Socialdemokrater för tro och solidaritet, S-studenter samt SSU. Under... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Egypten, Utrikes | Inga kommentarer »

Kairo och Bryssel, två huvudstäder i behov av mer demokrati

tisdag, december 4th, 2012
Kairo och Bryssel, två huvudstäder i behov av mer demokrati

De kommande veckorna finns jag dels i Bryssel och därefter i Kairo. Två huvudstäder i olika delar av världen, men med liknande utmaningar. I Kairo pågår just nu en böljande revolution, som fortsätter nu nästan två år efter att den inleddes på Tahrir-torget. Kampen står mellan Islamister och Liberaler, påstår europeiska medier. Jag är... »

Tags: , , ,
Publicerat i Egypten, Utrikes | 13 Kommentarer »