Arkiv för januari, 2011

Eskilstuna bra på återvinning

måndag, januari 31st, 2011
Eskilstuna bra på återvinning

I Eskilstuna återvinns mer än hälften av allt biologiskt avall, medan Sverige i stort inte når upp till det nationella målet om 35 procents återvinning. Som nybliven ledamot i Energi&Miljö AB:s styrelse är jag stolt över den rejäla nivå vi når upp till. Och trots det är Energi&Miljö inte nöjda. De går nu vidare... »

Tags: , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Kommunalt | 1 Kommentar »

Demokrati måste betraktas som en mänsklig rättighet

lördag, januari 29th, 2011
Demokrati måste betraktas som en mänsklig rättighet

I Tunisien genomfördes för en vecka sedan Jasminrevolutionen, människor krävde jobb och demokrati. Revolten har nu spridit sig till andra delar i regionen. I Egypten pågår just nu Hibiskusrevolutionen. Människor kräver jobb och demokrati. Dessa två revolter speglas omfattande i svensk media. Men det finns en uppenbar risk att vi missar förstå omfattningen av... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Tro&Politik, Utrikes | 5 Kommentarer »

Idag borde bli slutet för Mubarak

fredag, januari 28th, 2011
Idag borde bli slutet för Mubarak

Idag planeras omfattande demonstrationer till stöd för demokrati i Egypten. Regimen svarar med hårdföra polisinsatser och med att stänga av Internet för att hindra protesterna. Den egyptiska ledningen med Hosni Mobarak i spetsen värjer sig mot folkets krav på självklara rättigheter med polisvåld. Så kan ingen regim överleva i längden. Världssamfundet måste bli bättre... »

Tags: , , ,
Publicerat i Utrikes | Inga kommentarer »

Människan före systemen!

fredag, januari 28th, 2011
Människan före systemen!

Vuxennämndens i Eskilstuna nya ordförande Mikael Edlund är positiv till att s.k. spisvakter – en brandskyddsutrustning – kommunen (alltså du och jag tillsammans) kan installeras i äldres hem. Utmärkt och bra att han korrigerar nämndens tidigare inställning i den frågan! – I grunden så ställer jag mig positiv till det på grund av att... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Äldreomsorg, Bostadspolitik | Inga kommentarer »

Dags för demokrati!

torsdag, januari 27th, 2011
Dags för demokrati!

Med jasminrevolutionens lyckade avsättning av Tunisiens diktator skakar nu flera regimer i regionen. De har alla det gemensamt att demokrati används och mänskliga rättigheter inte följs. Tunisiska partiet, som leddes av den avsatte diktatorn Ben Ali, nöjde sig med stabilitet istället för demokrati och gjorde landet till en polisstat. De nöjde sig med förtrycket... »

Tags: , , ,
Publicerat i Utrikes | Inga kommentarer »