Eskilstuna bra på återvinning

I Eskilstuna återvinns mer än hälften av allt biologiskt avall, medan Sverige i stort inte når upp till det nationella målet om 35 procents återvinning. Som nybliven ledamot i Energi&Miljö AB:s styrelse är jag stolt över den rejäla nivå vi når upp till. Och trots det är Energi&Miljö inte nöjda. De går nu vidare med ett alldeles nytt optiskt system som förhoppningsvis leder till ännu högre återvinningsgrad av det vi tidigare kallat avfall.

Ska vi behålla vårt jordklot i ett skick att också våra barn och barnbarn ska kunna leva här, behöver vi återvinna mer. Målet ska vara att allt ska återvinnas. Varför kasta sådant som kan användas?

Det är pinsamt för de kommuner som ligger efter. Strängnäs, Katrineholm, Flen och Vingåker nämns av Radio Sörmland. De kommunerna har det gemensamt att alla styrs av majoriteter där socialdemokraterna ingår (eller i Vingåkers fall rättast sagt socialdemokraterna styr i minoritet). Bättring på er partikamrater!

Det är dags att återvinna. För det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Hållbar utveckling, Kommunalt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.