Arkiv för november, 2011

Några bra tips…

tisdag, november 29th, 2011
Några bra tips…

på andra ställen där det finns bra texter att läsa. Tidningen Tro & Politik publicerar i sitt senaste nummer en debattartikel av mig och förbundets välfärdsansvarige, Eva-Lena Gustavsson. Läs den här. Läs också Adrian Kabas intressanta ledare i samma tidning, inom samma område, frågan om behov av alternativ men inte vinstmaximering i välfärden. Om... »

Publicerat i Äldreomsorg, Inrikes | Inga kommentarer »

Nonprofit – inte riskkapital – behövs i välfärden

tisdag, november 22nd, 2011
Nonprofit – inte riskkapital – behövs i välfärden

Riskkapitalister har inget på ”äldreomsorgsmarknaden” att göra. När den borgerliga regeringen ska vidta åtgärder för att stävja missförhållandena hos privata vårdföretag, väjer de från varje åtgärd som skulle utestänga vinstintressena. En lag mot orimlig skatteplanering är vad man tänker sig, som svar på Caremas och andra privata äldreomsorgsbolags vinstmaximeringsfilosofi. Det låter rimligt, och är... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Äldreomsorg, Idé och rättvisa, Inrikes, Kommunalt, Skolpolitik | 7 Kommentarer »

Bomberna faller – och dit utvisar Sverige…

fredag, november 18th, 2011
Bomberna faller – och dit utvisar Sverige…

Den repressiva regimen i Syrien fortsätter sin fullkomligt obegripliga och omänskliga politik. Nu fäller regimen bomber mot oppositionella, rapporterar Ekot. Situationen har sedan länge varit närmast ofattligt orimlig. FN står till synes maktlöst, när andra repressiva diktaturer – framförallt Kina, men också Ryssland (som har en för mig tveksam nivå på demokrati och mänskliga... »

Tags: , , ,
Publicerat i Utrikes | 2 Kommentarer »

Meddelarfrihet självklart också i den ”privata” välfärden

tisdag, november 15th, 2011
Meddelarfrihet självklart också i den ”privata” välfärden

Nu ska regeringen utreda om en förstärkt meddelarfrihet ska gälla också i de företag som på uppdrag av den offentliga sektorn bedriver välfärd. Justitieminister Beatrice Ask säger till Ekot att hon inte påverkats av andra partier för att ens tillsätta utredningen. Trots att hon – som företrädare för Moderaterna – detta i grunden konservativa... »

Tags: , ,
Publicerat i Inrikes | Inga kommentarer »

Men framtiden då?

tisdag, november 1st, 2011
Men framtiden då?

Sverige har indelats i fyra distributionsområden för el. Det beror på att Sverige annars riskerat skadestånd från EU för att vi inte har lika villkor för alla EU-medborgare. På P1-morgon pågår just nu en konstig debatt mellan Börje Vestlund (S) och Eva Flyborg (FP). Debatten handlar mest om vems fel det är att överföringskapaciteten... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Energipolitik, Inrikes | 2 Kommentarer »