Meddelarfrihet självklart också i den ”privata” välfärden

Nu ska regeringen utreda om en förstärkt meddelarfrihet ska gälla också i de företag som på uppdrag av den offentliga sektorn bedriver välfärd.

Justitieminister Beatrice Ask säger till Ekot att hon inte påverkats av andra partier för att ens tillsätta utredningen. Trots att hon – som företrädare för Moderaterna – detta i grunden konservativa parti, så sent som för ett år sedan sa att man får räkna med sämre meddelarskydd i den privat drivna välfärdssektorn.

Moderaterna har uppenbart problem med sin historia. Det kan jag förstå.

Att de inte skäms. Både över sin historia, och sina rätt fruktlösa försök att likt 2010-talets Orwell-uppfyllare skriva om historien så den passar dem bättre.

Det behövs ingen omskrivning av historien. Den talar för sig själv. Jag kan väl säga att jag på detta område inte odelat tycker socialdemokratins historia heller är helt smickrande. Men för Socialdemokrater för tro och solidaritet är uppfattningen klar. Vi befäste den senast vid förbundskongressen i somras. Meddelarskyddet ska gälla också privat driven välfärd. Kongressprotokollet hittar du här.

Det är dags nu.

Dags för rättivsa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Inrikes och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.