Arkiv för oktober, 2009

Ett viktigt steg för rättvisa

torsdag, oktober 22nd, 2009

Nu har kyrkomötet beslutat säga  ja till samkönade äktenskap. Ett klokt och teologiskt rimligt beslut. Framförallt ett viktigt steg för samhället när det gäller att skapa förutsättningar för ett rättvist och jämlikt jordeliv. För det är dags nu. Dags för rättvisa! Läs också hos Svenska Kyrkan om beslutet. Eller läs Dagen, Dagens Nyheter, Svenska... »

Tags: , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Bra, Reinfeldt

tisdag, oktober 20th, 2009
Bra, Reinfeldt

Efter Sverigedemokraternas beramade debattartikel i Aftonbladet har många kommenterat och markerat. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har en bra kommentar i Dagens Nyheter. Jag delar hans analys, och vill gärna säga ”Bra, Reinfeldt”. ” Varje försök från makthavare att utpeka rätt religion, eller rätt nationalitet, rätt sexuell läggning har alltid slutat i förskräckelse. För så... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Kristdemokraterna – kristhögern

måndag, oktober 19th, 2009

Kristdemokraterna under Göran Hägglund fortsätter sin marsch mot att bli den tydliga representanten för kristen höger i svensk politik. I somras talade Hägglund om för oss att man inte fick uppskatta vilken form av kultur som helst. Det fyllde han på för någon månad sedan med en ny drapa. Och idag meddelar kristdemokraterna att... »

Tags: , , , , , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Orättvisa – borgerlighetens ömma punkt…

tisdag, oktober 13th, 2009
Orättvisa – borgerlighetens ömma punkt…

Hur konstigt det än kan låta – det är ju vad de strävar efter – verkar det som om de växande klyftorna mellan människor i Sverige har blivit borgerlighetens ömma punkt. Tyckte du detta var bra? Dela det:Tweet »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Sjukvården behöver politisk styrning!

måndag, oktober 12th, 2009

Landstinget Sörmland ska nu ta miljöhänsyn när man skriver ut medicin, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. Alldeles utmärkt, tycker jag. Det har jag – och många andra politiker för den delen – tyckt länge. Jag har ställt frågor om hur arbetet med att förverkliga det miljöprogram som landstingsfullmäktige antog 2003 går. Den första ställde jag 2005, ett... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Okategoriserade | Inga kommentarer »

Uranbrytning – nej tack!

torsdag, oktober 1st, 2009

Först bytte centern under Maud Olofsson helt fot, och är nu för kärnkraft. Nu öppnar regeringen genom statsminister Fredrik Reinfeldt dörren för uranbrytning i Sverige. Jag tycker vi ska lämna historien bakom oss, och satsa på framtiden. Det innebär att utveckla förnybara energikällor och på energieffektiviseringar. Därför känns det skönt att socialdemokraterna så tydligt... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Energipolitik, Hållbar utveckling | Inga kommentarer »