Kristdemokraterna – kristhögern

Kristdemokraterna under Göran Hägglund fortsätter sin marsch mot att bli den tydliga representanten för kristen höger i svensk politik.

I somras talade Hägglund om för oss att man inte fick uppskatta vilken form av kultur som helst. Det fyllde han på för någon månad sedan med en ny drapa. Och idag meddelar kristdemokraterna att frihet betyder frihet för den starke.

Nu ska möjligheterna för enskilda att bebygga stränderna öka. Det ger frihet åt den rike att slippa ”intrång” från andra på sina sandstränder och bryggor. Men de förbigångna körs bort från möjligheterna till strandpromenader.

Nu ska krögarna få blanda spriten som de vill. Det ger frihet åt väletablerade (och för den delen också mygelhajar och utpressare) att blanda drinkar. Men de med alkoholproblem ges bara nya vägar ner i alkoholträsket.

Frihet för kristhögern handlar om frihet för den starke.

När människor av olika anledningar blir lämnade vid vägkanten väljer kristdemokraterna likt prästen (Luk 10:31) att vika åt sidan och gå förbi. De lämnar människor att bli förbigångna.

Jag är övertygad om att en annan väg är möjlig.

Solidaritet handlar om att finnas för varandra. Det är frihet och människovärde i ett.

Solidaritet handlar om rättvisa. Nu är det dags.

Dags för rättvisa!

Läs också andra intressanta inlägg om detta hos bl.a. Peter Andersson och Charlie Weimers, eller läs också Dagens eller Expressens referat av artikeln.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen, Tro&Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.