Arkiv för juni, 2010

Miljömärkning ska vara på riktigt – inte "Svanenmärkt"

torsdag, juni 24th, 2010
Miljömärkning ska vara på riktigt – inte "Svanenmärkt"

I morgonens ekonyheter berättas att ”Svanenmärkt” har sänkt sina krav för att få pappersvaror ”miljömärkta” med Svanen. Det är kort och gott inget annat än smaklöst. – Marknaden ändrades helt plötsligt, och vi kände då att det kanske skulle bli så svårt för vissa pappersproducenter att hitta den här massan att de kanske måste... »

Tags: , ,
Publicerat i Hållbar utveckling | Inga kommentarer »

Än en gång: stoppa utvisningen av kristna Irakier

onsdag, juni 16th, 2010

I morgonens Ekosändningar rapporteras om att Europarådet och dess kommissarie för mänskliga rättigheter Thomas Hammarberg kritiserar bland annat Sveriges behandling av bland annat kristna Irakier. Den 25 februari skrev jag en bloggpost i frågan. Det är pinsamt för Sverige att få kritik från Europarådet i frågor om flyktingpolitik och mänskliga rättigheter. Men det är... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Utrikes | Inga kommentarer »

Tales of Passion

måndag, juni 14th, 2010

Jag var på TEDx-Stockholmlove2010 igårkväll och fick en underbar upplevelse. Flera spännande, korta och intressanta anföranden ur olika perspektiv. Om någon dag finns de att se på sidan, gör det. Redan nu vill jag dock delge ett inslag, som kom från TED, där Isabel Allende talade. Titta och inspireras!! (Det är såå synd att man... »

Tags: , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling | Inga kommentarer »

Nej till sjöröveri – Häv blockaden nu!

tisdag, juni 1st, 2010
Nej till sjöröveri – Häv blockaden nu!

Det blodiga bordandet av ”Ship to Gaza”, som Israels armé genomförde igår morse, var inget annat än sjöröveri. Bordandet ägde rum på internationellt vatten, och dessutom utanför en kust som inte gränsar till Israeliskt territorialvatten. Det räcker nu! Israels upprepade och konsekventa brott mot folkrätten måste få ett slut. Bosättningarna är ett brott mot... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Palestina | 1 Kommentar »