Nej till sjöröveri – Häv blockaden nu!

Det blodiga bordandet av ”Ship to Gaza”, som Israels armé genomförde igår morse, var inget annat än sjöröveri. Bordandet ägde rum på internationellt vatten, och dessutom utanför en kust som inte gränsar till Israeliskt territorialvatten.

Det räcker nu! Israels upprepade och konsekventa brott mot folkrätten måste få ett slut.

  • Bosättningarna är ett brott mot folkrätten.
  • Muren på ockuperat område är illegal.
  • Blockaden av Gaza innebär en kollektiv bestraffning av oskyldiga.
  • Våldsinsatserna från Israel är inte proportionella.
  • Och nu: Sjöröveri mot biståndsinsatser.

Det räcker nu!

Sveriges Kristna Socialdemokrater har varit engagerade i Mellanösternfrågan sedan mycket lång tid. Vårt engagemang utgår från folkrätten och ett oavvisligt krav på att de mänskliga rättigheterna aldrig får brytas.

Den blockad mot Gaza som genomförs av Israel sedan flera år har gjort området till ett utomhusfängelse, där alla utan urskillning stängs in och förvägras rätten till ett fritt liv. Det är orimligt.

Sveriges Kristna Socialdemokrater har under lång tid haft nära kontakter och samarbete med civila organisationer i Gaza. Vi har kontinuerligt skaffat oss möjligheter att besöka våra kamrater och bidra i deras arbete för att bygga en stabil bas för ett civilt samhälle.

Ulf Carmesund, näst längst till vänster, tillsammans med mig och Anna Ardin i samspråk med våra kamrater i Gaza vid vår resa i december 2009.

Det var därför naturligt att vi också deltog i Ship to Gaza. Med på en av båtarna fanns min jobbarkompis Ulf Carmesund. Hans engagemang för mänskliga rättigheter i Palestina är mångårigt. Nu sitter han fängslad i ett Israeliskt fängelse. Vi kräver att besked från Israels regering om Ulf lämnas till anhöriga. Han måste ombedelbart få kontakt med dem och med svenska ambassaden!

Demonstrationer mot Israels agerande och med krav på hävandet av blockaden mot Gaza hölls på många ställen runt om i världen. Engagemanget är stort! I Eskilstuna samlades med bara några timmars varsel många människor på Fristadstorget för att ge stöd åt kraven på mänskliga rättighter, upprätthållande av folkrätten och ett hävande av blockaden! Läs i FOLKET och EK mer om det.

Det räcker nu. Det är hög tid;

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Palestina och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.