Arkiv för maj, 2009

Ännu mer skatttelättnader – för dem som tjänar mest

torsdag, maj 28th, 2009

Skatteavdraget för hushållsnära tjänster skulle lösa en mängd problem för alla. Det hävdade i alla fall den borgerliga moderatledda regeringen. Nu har SCB gjort en undersökning, lär jag mig av Rebella. Vill du läsa hela rapporten från SCB, så finns den här. Den är väl värd att läsa! Jag kan tycka att frågan om... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Jobb | Inga kommentarer »

Borg beskattar, miljön motarbetas

lördag, maj 23rd, 2009

Sverige måste, liksom alla länder, fortsätta omställningen av elproduktionssystemet till ännu mer av förnybart. Därför är det ju bra när människor sluter sig samman och investerar i vindkraft. Men när skatteverket får nys på det, då ska privatpersonernas uttag ur el ”uttagsbeskattas”, vilket DN berättar om. Och Anders Borg hejar på. Han tycker att... »

Tags: , ,
Publicerat i Energipolitik, Hållbar utveckling, Jobb, Klimat | 4 Kommentarer »

Miljön är bara viktig i talen…

söndag, maj 17th, 2009

Det man tycker är viktigt att göra, får man gjort. Sen finns det annat som man bara säger man tycker är viktigt… Det blir inte lika självklart gjort. Därför är det bra typiskt att regeringen drar på sig kritik från EU för att man inte inför de regler som borde införts för redan två... »

Tags: , , , , , , , , ,
Publicerat i Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

A-kassa till lärarna Reinfeldts lösning

onsdag, maj 13th, 2009

Uppdaterad 14/5 2009 Sveriges Kommuner och Landsting gör mångmiljardförlust i jobbkrisens spår. Ökad arbetslöshet leder till lägre skatteinkomster och ökade sociala kostnader, inte minst sticker nu försörjningsstödskostnaderna i höjden. Då säger Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (M): Vi har trots små egna resurser tillfört sju nya miljarder för nästkommande år. Nu vet kommuner och landsting... »

Tags: , , ,
Publicerat i Jobb | Inga kommentarer »

Kloka ord från Göran Färm

onsdag, maj 13th, 2009

Göran Färm, kandidat till Europaparlamentet, skrev häromdagen en mycket läsvärd och välformulerad kommentar till två av Johan Hakelius (krönikör på Aftonbladet) krönikor (den ena, den andra) , som ger ett antal bra argument till varför det är viktigt att gå att rösta. Vill bara tipsa för njutningsfull läsning och argumentpåfyllnad inför valet (det njutningsfulla... »

Tags: , , ,
Publicerat i Okategoriserade | Inga kommentarer »

Nu är det här! Det orättvisa samhället

tisdag, maj 12th, 2009

Med risk för att bli anklagad för att gå till överdrift vill jag ändå påstå att detta är vad vi riskerar att vänta (Expressen berättar om hur fattiga, framförallt i Spanien, tvingas sälja sina organ för att klara sin vardag) också i Sverige om idéerna med moderaternas så kallade arbetslinje fortsätter. Alltså sämre ersättningar... »

Tags: , ,
Publicerat i Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Rättvisa är bra tycker t.o.m. nationalekonomer!

tisdag, maj 12th, 2009

Regeringens finanspolitiska råd hävdar nu att så kallade finanspolitiska stimulanser behövs för att styra upp jobbkrisen, det skriver bland annat DN. De tycker att regeringen ska höja a-kasseersättningarna, sänka skatten för låginkomsstagare och satsa mer på den kommunala verksamheten (vård, skola och omsorg). Annorlunda uttryckt tycker det finanspolitiska rådet att åtgärder för ökad rättvisa... »

Tags: , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Blog of the day!

måndag, maj 11th, 2009

Ja, nästan i alla fall. Dags för rättvisa placerade sig på plats 56 i kategorin ”Blogs of the day – growing blogs” på wordpress. Skoj, det är så jag känner mig lite stolt :-). Tyckte du detta var bra? Dela det:Tweet »

Tags:
Publicerat i Okategoriserade | Inga kommentarer »

Smaklöst, von der Esch

söndag, maj 10th, 2009

EU-valrörelsen har precis börjat, och redan kommer smaklösheterna. Björn von der Esch, tidigare riksdagsledamot för kristdemokraterna och numera junilistare, meddelar via Radio Sörmland, att det inte alls är nödvändigt att gå och rösta. I alla fall om man inte ”vet vad man röstar på”. Så talar en person som inte tilltror människor förmågan att... »

Tags: , , ,
Publicerat i Okategoriserade | Inga kommentarer »

Bra, Socialdemokraterna!

söndag, maj 10th, 2009

Idag presenterar Sven-Erik Österberg och Ylva Johansson i SvD en skiss av en ny arbetsmarknadspolitik. Bland annat vill de lägga ner nuvarande arbetsförmedlingen och slå ihop den med delar av försäkringskassan. Det som ska skapas är en ny organisation som framförallt ska hjälpa människor med att hitta rätt kompetensutveckling. En förutsättning för att detta... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa | Inga kommentarer »