Borg beskattar, miljön motarbetas

Sverige måste, liksom alla länder, fortsätta omställningen av elproduktionssystemet till ännu mer av förnybart. Därför är det ju bra när människor sluter sig samman och investerar i vindkraft.

Men när skatteverket får nys på det, då ska privatpersonernas uttag ur el ”uttagsbeskattas”, vilket DN berättar om. Och Anders Borg hejar på. Han tycker att skattereglerna är ändamålsenliga (sagt i riksdagen den 21 april 2009). Jag förstår det. För tänk om människor i samverkan hittar lösningar som slår undan fötterna på storindustrins kärnkraft. Om inte marknaden klarar av att göda storkapitalet av sig själv är skattesystemet bra att ta till. För att stoppa miljövänliga alternativ. Visst är det ändamålsenligt. För Borg och för folkpartisterna som vill bygga kärnkraft i alla fall.

Det är dags för förändring.

Dags för rättvisa!

Andra som skriver om detta är Lisa Olsson, Johannes Danielsson, jj.n och Svensson.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Energipolitik, Hållbar utveckling, Jobb, Klimat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.