Arkiv för oktober, 2014

Låt politiken återta den politiska makten från ekonomerna

onsdag, oktober 29th, 2014
Låt politiken återta den politiska makten från ekonomerna

Den ekonomiska utvecklingen är minst sagt komplex. Å ena sidan sägs att ekonomin är starkare än på länge och att tillväxten tar fart. Å andra sidan har vi ett omfattande strukturellt underskott i statsfinanserna. Å tredje sidan har vi negativ inflation, eller mer korrekt deflation. Å fjärde sidan har vi nu en styrränta från... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Bostadspolitik, Ekonomisk politik | Inga kommentarer »

”Begrava” är något annat

torsdag, oktober 23rd, 2014
”Begrava” är något annat

Sedan Sverige fick en ny regering för några veckor sedan har borgerliga politiker och journalister haft en fäbless att kritisera regeringen för att inte vara tillräckligt snabba att ta beslut, utan att ”begrava” frågor i utredningar. Och visst kan det vara ett sätt att skjuta problem framför sig, det borde inte minst förre bostadsministern... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Inrikes | Inga kommentarer »

Viljan av att upprätthålla fiendskap måste ersättas

tisdag, oktober 21st, 2014
Viljan av att upprätthålla fiendskap måste ersättas

När behovet av att bibehålla fiendskap är viktigare än att bygga fred, när viljan att odla motsättningar är viktigare än att bidra till försoning, då fortsätter kriget och det mänskliga lidandet. Ska krig och konflikter kunna biläggas, måste utgångspunkten vara dialog, samförstånd och ömsesidig respekt. Det skapar behov av ett annat ledarskap än det... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Palestina, Utrikes | Inga kommentarer »

Normalisera aldrig antimuslimismen!

måndag, oktober 20th, 2014
Normalisera aldrig antimuslimismen!

Vi får aldrig normalisera den antimuslimism som Sverigedemokraterna odlar. Särskilt inte när den göds av förment ”objektiva” och rentav ”progressiva” journalister och debattörer, och dessutom bidrar till att förstärka den allt mer öppna fientligheten mot alla religiösa. Sverige ska vara ett land där de mänskliga rättigheterna efterlevs. Det innebär att extremism och förtryck alltid... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Avtal sluts bäst mellan likvärdiga parter – Bra att Palestina erkänns

tisdag, oktober 14th, 2014
Avtal sluts bäst mellan likvärdiga parter – Bra att Palestina erkänns

I mer än 40 år har Israel ockuperat Palestina. En så lång ockupationsperiod är i strid med folkrätten, ett effektivt sätt att förtrycka ett folk och en källa till stora känslor av uppgivenhet och rentav hat gentemot ockupationsmakten. Israel utropade sig som självständig stat 1948 efter det att FN:s generalförsamling 1947 rekommenderat bildandet av... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Palestina, Socialdemokraterna, Utrikes | Inga kommentarer »

Solidaritet istället för våld

torsdag, oktober 9th, 2014
Solidaritet istället för våld

Våld föder våld och hat föder hat. Men dialog föder solidaritet. Genom åren har jag lärt mig att hat och våld är de två perspektiv som effektivast motverkar det jag vill. Dialog och solidaritet, däremot, är de två perspektiv som effektivast medverkar till framgång för det jag önskar. Det är dock inte alltid dialog... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Inrikes, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

Bankföreningen på omvänt omfördelningsuppdrag

tisdag, oktober 7th, 2014
Bankföreningen på omvänt omfördelningsuppdrag

Bankföreningen ska från nu rekommendera sina medlemmar – bankerna – att de ska ställa krav på amortering av alla som lånar mer än 50 % av marknadsvärdet på sina bostäder. Det skriver bland annat DN.  De är rädda för att en bostadsbubbla ska uppstå. Men förslaget som Bankföreningen ställer leder knappast till någon större... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Bostadspolitik, Idé och rättvisa | Inga kommentarer »