Arkiv för mars, 2011

Nice, han lyssnar ju

måndag, mars 28th, 2011
Nice, han lyssnar ju

Så är vi tillbaka i vardagen efter helgens partikongress. Det var en härlig stämning som är viktig att ta vara på och plocka fram ofta i det kommande arbetet. För så är det alltid med kongresser. De innebär alltid en början. Socialdemokratin har fortfarande ett stort jobb i att analysera och förstå dagen och... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

Visionärt, hoppfullt och starkt!

lördag, mars 26th, 2011
Visionärt, hoppfullt och starkt!

”Vi håller på att förvandlas till de framtidens människor  som vet priset på allt men inte värdet av något.” Stina Oscarsson, som är konstnärlig ledare på Orionteatern gav Håkan Juholts tal den tydliga ideologiska inrikning som så väl behövs för ett parti som behöver tala om och formulera sin vision. Och Håkan såg till... »

Tags: , , ,
Publicerat i Inrikes, Socialdemokraterna | 3 Kommentarer »

Nystart och glöm moderaterna

fredag, mars 25th, 2011
Nystart och glöm moderaterna

Jag är tillsammans med en stor mängd goda kamrater på den socialdemokratiska partikongressen. Vi öppnade för några timmar sedan, och fick inledningsvis lyssna till ett riktigt, riktigt bra inledningstal (som ju också var ett avslutningstal) av vår ordförande Mona Sahlin. Nu har den allmänpolitiska debatten kommit igång. Idag diskuterar vi framförallt omvärldsfrågor, alltså hur... »

Publicerat i Äldreomsorg, Bostadspolitik, Jobb, Skolpolitik, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

Med Håkan i kamp mot orättvisorna

fredag, mars 11th, 2011
Med Håkan i kamp mot orättvisorna

Socialdemokraternas valberedning har nu presenterat sitt förslag till partiledning. Håkan Juholt från Oskarshamn som ordförande och Carin Jämtin från Stockholm som sekreterare för Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti. Klokt, modigt och riktigt bra, är mina omdömen efter att istället för att quicktwittra ha pratat med många medlemmar såväl i Broderskapsrörelsen som Socialdemokraterna i Eskilstuna. Håkan Juholt... »

Tags: , ,
Publicerat i Socialdemokraterna | 2 Kommentarer »

Ska vi slåss mot eller för orättvisor?

tisdag, mars 8th, 2011
Ska vi slåss mot eller för orättvisor?

Jag vet att jag i mitt förra inlägg skrev att socialdemokratin inte längre ska ha moderaterna som sin huvudmotståndare, utan orättvisorna. Det tycker jag fortfarande. Men jag kan inte avstå från att delge eventuella läsare en länk till Newsmill, där Helena Rivière (fd riksdagsledamot för Moderaterna) under rubriken ”De högljudda aktivisterna i sjukförsäkringsdebatten har... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Inrikes | 5 Kommentarer »

Det är orättvisorna som är vår motståndare

måndag, mars 7th, 2011
Det är orättvisorna som är vår motståndare

Sedan bra många år – 1990, tror jag – har socialdemokratin haft moderaterna som ”huvudmotståndare”. Det har präglat både den politiska retoriken och dessvärre också i alltför hög grad den förda politiken. Jag tror nämligen det är ett grundläggande fel i tanken. Socialdemokratins huvudmotståndare kan aldrig vara någon annan än de orättvisor som samhället... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Äldreomsorg, Bostadspolitik, Idé och rättvisa, Jobb | 5 Kommentarer »