Arkiv för juni, 2011

Politik är på riktigt, Lena Mellin

tisdag, juni 28th, 2011
Politik är på riktigt, Lena Mellin

”Politik är inget mode, ingen ball och trendig grej, för de flesta är det en livsnödvändighet”. Så skrev Björn Afzelius i sången ”Medan bomberna faller”. Han har så rätt, så rätt. Politik handlar om hur man vill förändra det samhälle och den värld man lever i. Politik handlar om att ge eller rycka undan... »

Publicerat i Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen, Tro&Politik | 4 Kommentarer »

Bra Israel, släpp in Ship to Gaza också!

tisdag, juni 21st, 2011
Bra Israel, släpp in Ship to Gaza också!

Dagens Eko rapporterar ikväll att Israel beslutat tillåta införsel av byggmaterial till Gazaremsan för att bygga skolor och bostäder. Jag vet att behoven är oändliga, inte minst efter det senaste kriget när Israel gick in i Gaza med stridsfordon och bombade sönder hus och infrastruktur. Det är knappast en tillfällighet att Israel gör detta... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Palestina, Utrikes | 10 Kommentarer »

Ödmjukhet inför framtiden

tisdag, juni 21st, 2011
Ödmjukhet inför framtiden

En underbar kongress har avslutats. Socialdemokrater för tro och solidaritet har fötts som nytt namn på vår rörelse, som startades för mer än 80 år sedan som Kristna Socialdemokrater. Det är ett stort ansvar som nu vilar på oss alla, att med ödmjukhet inför varandra och uppgiften se till att organisationen stärks och medlemsantalet... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Socialdemokraterna, Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Inga lån till Vitrysslands diktator

lördag, juni 4th, 2011
Inga lån till Vitrysslands diktator

Vitryssland och dess diktator Alexander Lukasjenko vill låna pengar av IMF. Ekonomin är i fritt fall, och pengarna har tagit slut. Det vore inget annat än förödande om den nuvarande regimen – fri från vilja till demokrati, åsiktsfrihet och tolerans – fick låna pengar. Det är Sveriges Radios Ekoredaktion som rapporterar om behovet av... »

Tags: , , ,
Publicerat i Utrikes | Inga kommentarer »