Arkiv för augusti, 2011

Oacceptabelt med hot och våld!

tisdag, augusti 30th, 2011
Oacceptabelt med hot och våld!

Demokrati innebär att var och en – så länge man inte kränker eller förtrycker någon annan – har rätt att stå upp för sin politiska övertygelse. Ska demokratin fungera måste vi alla respektera att andra inte tycker som vi själva. Jag tycker inte som Sverigedemokraterna i särskilt många grundläggande frågor. Men de ska inte... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Tro&Politik | Inga kommentarer »

Spännande med Krueger!

tisdag, augusti 30th, 2011
Spännande med Krueger!

Alan Krueger blir ny ekonomisk rådgivare hos president Barack Obama. Det  är ett spännande och intressant val, som förhoppningsvis ger effekter på den reala ekonomin. Alan Kreuger har i sin forskning kommit fram till flera i ekonomkretsar kontroversiella slutsatser, exempelvis att det inte är självklart att en högre minimilön ger färre jobb och minskar... »

Tags: , , , , , , , , ,
Publicerat i Ekonomisk politik, Idé och rättvisa, Utrikes | Inga kommentarer »

Arabisk vår – europeisk höst?

tisdag, augusti 23rd, 2011
Arabisk vår – europeisk höst?

I Nordafrika och mellanöstern slåss människor med livet som insats för demokrati, mänskliga rättigheter och frihet. I Libyen pågår just nu (förhoppningsvis) slutstriden och Gadhaffis förtryckarregims år, dagar och timmar är räknade. I Syrien kommer uppgifter om att oppositionen organiserar sig i kampen mot al-Assad. I de tidigaste revolutionsländerna Tunisien och Egypten pågår förberedelserna... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Arbetarrörelsen, Idé och rättvisa, Palestina, Utrikes | 2 Kommentarer »

Solidaritet, kärlek och samarbete

måndag, augusti 22nd, 2011
Solidaritet, kärlek och samarbete

I Libyen verkar just nu rebellerna lyckats avsätta Gadaffi! I Syrien pratar president al-Assad om att motståndet hårdnat. I Egypten fortsätter demonstrationerna för att värna idén om demokrati och mänskliga rättigheter. Till och med Hamas har, enligt deras egen uppgift, lyckats få ett vapenstillestånd av de palestinska väpnade grupperna mot ockupationsmakten Israel. Människor slåss... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Inrikes, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Vi säger ifrån!

fredag, augusti 5th, 2011
Vi säger ifrån!

Anförande vid manifestation till minne av offren vid terrorattentaten i Norge den 22 juli, Sergels torg, Stockholm den 5 augusti 2011   Vi har samlats här för att hedra offren i Norge den 22 juli. Vi står upp för demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Vi tar tydligt och klart avstånd från förtryck av oliktänkande.... »

Tags: , , , , , , , , ,
Publicerat i Arbetarrörelsen, Idé och rättvisa, Tro&Politik, Utrikes | 1 Kommentar »