Oacceptabelt med hot och våld!

Demokrati innebär att var och en – så länge man inte kränker eller förtrycker någon annan – har rätt att stå upp för sin politiska övertygelse. Ska demokratin fungera måste vi alla respektera att andra inte tycker som vi själva.

Jag tycker inte som Sverigedemokraterna i särskilt många grundläggande frågor. Men de ska inte utsättas för hot eller misshandel för sina åsikters skull. Vi ska bemöta dem med argument och fakta, inte stenar och annat. Alla människor har lika värde och förtjänar att bemötas med respekt.

Sverigedemokrater, moderater, vänsterpartister, socialdemokrater eller vad som helst har alla rätt att ha sin uppfattning. De har alla rätten att föra fram sin åsikt, men självklart aldrig rätten att förtrycka eller hota någon annan.

Kristna, muslimer, judar och buddister har alla rätt till sin religiösa övertygelse och tro. De har alla rätten att leva ut sin religiösa tro, men självklart aldrig rätten att förtrycka eller hota någon annan.

Demokratin är grundläggande, och måste försvaras. Det innebär att vi måste försvara också våra meningsmotståndares rätt till sina uppfattningar.

Jag är från och till orolig för hur demokratin förvaltas och utvecklas i vårt land. En sak är jag helt säker på: hot och våld hör inte till demokratin! Aldrig någonsin!

Läs också Ekot, SN och Eskilstuna-Kuriren

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Tro&Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.