Arkiv för mars, 2010

Folkmordet var ett folkmord

torsdag, mars 11th, 2010
Folkmordet var ett folkmord

Idag beslutade Sveriges Riksdag att erkänna folkmordet 1915 mot Armenier och andra kristna i samband med Ottomanska rikest fall just som ett folkmord. Det känns befriande och viktigt. Historien ska beskrivas som den ägt rum. Skändliga oförrätter ska inte sopas under mattan, oavsett vem som genomfört dem. Precis på samma sätt som andra folkmord,... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Utrikes | 3 Kommentarer »

Kvinnor är radikala

måndag, mars 8th, 2010
Kvinnor är radikala

Så här omkring 90 år sedan rösträttsstriderna förstår man varför dåvarande högern (nuvarande moderaterna) motsatte sig kvinnlig rösträtt. Det var av långsiktigt egenintresse. Läs bara SvD:s artikel om hur kvinnor väljer parti. Kampen för jämställdhet har pågått i många år, och fortfarande återstår mycket att göra. Som tur var förlorade högern striden om kvinnlig... »

Tags: , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa | 2 Kommentarer »

Fredssamtal?

torsdag, mars 4th, 2010
Fredssamtal?

Enligt den Israeliska tidningen Haaretz finns det möjligheter att indirekta fredssamtal i Mellanöstern kan starta till helgen. Det vore på tiden. Låt oss hoppas att USA:s president Obama kan få till mer konstruktiva samtal efter de senaste årens krig och konfrontation. Det är dags nu. Dags för rättvisa! Tyckte du detta var bra? Dela... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Palestina | 1 Kommentar »