Arkiv för september, 2009

KD – från klarhet till klarhet

måndag, september 21st, 2009

Det är få saker som brukat uppröra kristdemokrater mer än när man kallat dem för en del av den kristna högern. Men de senaste månaderna har de gått från klarhet till klarhet i att tydligt och klart definiera sig som en uppenbar del av denna kristna gren. Göran Hägglunds angrepp på oliktänkande i Almedalen,... »

Tags: , , , , , ,
Publicerat i Tro och solidaritetsrörelsen, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Återvänd till osäkerhet!

måndag, september 21st, 2009

På grund av en ren formalitet tvingas Mouna åka tillbaka till Kosovo där hon hotas av sin före detta man. Det är ofattbart cyniskt att sätta barn och vuxna i livsfara för en formalitets skull. Det skriver ett hundratal undertecknare om på Newsmill. Jag är en av undertecknarna. Läs hela artikeln här! Tyckte du detta... »

Tags: , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Heja Folkpartiet!

fredag, september 18th, 2009

Måste bara tipsa om en underbar bloggpost hos Folkpartiet i Nacka. Rubriken är ”Den stora Ankeborgsinstallationen”. Väl formulerat och läsvärt. Jag ser fram emot Anna Anka som ny partiledare för Kristdemokraterna, dit hon hälsas välkommen av partisekreteraren! Men, allvarligt talat, nu är det dags. Dags för rättvisa! Tyckte du detta var bra? Dela det:Tweet »

Tags: , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Är vårdpersonalen lat och listig?

tisdag, september 15th, 2009

Den  borgerliga oppositionen i Sörmland är tydliga med hur de uppfattar landstingets personal när de skriver sin budget, som debatterades på tisdagen i landstingsfullmäktige. På sidan 63 skriver de om styrning och konstaterar ”Emellertid fungerar modellen bäst den första tiden till dess att verksamheterna listat ut kryphålen och blivit bekväma.” Med den utgångspunkten är... »

Tags: , , , , , , , , ,
Publicerat i Okategoriserade | Inga kommentarer »

Bäst för dem som har mest

tisdag, september 15th, 2009

När Reinfeldt talar numera brukar han vara noggran med att det är metallarbetare och vårdbiträden som tjänar på regeringens skattesänkningar. Och visst blir det lägre skatt också för dem – förutsatt att de inte är sjuka eller arbetslösa. Men dessutom – och då blir bilden helt annorlunda än den ”spinn-doktor” Reinfeldt försöker sätta –... »

Tags: , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Entreprenad istället för friskolor?

tisdag, september 8th, 2009

Friskolesystemet gör att den kommunala budgeten för skolverksamhet urholkas utan att det kommer eleverna till del. I takt med att antalet och andelen friskolor ökar tvingas också kommunerna ha en allt större andel ”tomplatser” i de kommunala skolorna. Det kostar pengar, men ger inget tillbaka till eleverna. Kommunerna har ju sistahandsansvaret och är tvungna... »

Tags: ,
Publicerat i Skolpolitik | Inga kommentarer »

Vriden rubrik i Ekot

fredag, september 4th, 2009

Sveriges Radios Ekoredaktion ropar i en rubrik ut att ”Regeringen kör över Naturvårdsverket”. Ärendet handlar om förbifart Stockholm. Man kan ha olika uppfattningar i själva sakfrågan. För egen del förstår jag väl alla fördelar med förbifarten, men är också rätt tveksam till insatsen eftersom det är ytterligare en bit på bilismismen (alltså ett samhälle... »

Tags: , , ,
Publicerat i Okategoriserade | Inga kommentarer »

Bra jobbat, Rebella!

torsdag, september 3rd, 2009

Det är alldeles för länge sedan jag skrev här, men förhoppningsvis blir det oftare från nu. Jag vill bara helt kort mitt i all stress tipsa om en ”rapport för partiets framtid” som klubben Rebella för unga socialdemokratiska kvinnor i Stockholm skrivit. Det finns många spännande tankar, mycket som jag själv tänkt många gånger... »

Tags: , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »