Är vårdpersonalen lat och listig?

Den  borgerliga oppositionen i Sörmland är tydliga med hur de uppfattar landstingets personal när de skriver sin budget, som debatterades på tisdagen i landstingsfullmäktige. På sidan 63 skriver de om styrning och konstaterar ”Emellertid fungerar modellen bäst den första tiden till dess att verksamheterna listat ut kryphålen och blivit bekväma.”

Med den utgångspunkten är det nog svårt att vinna förtroende hos dem som jobbar i vården. Det låter ju precis som om moderater, kristdemokrater och centerpartister i sörmland tycker att vårdpersonalen är lat och listig? Kan det verkligen vara så illa? Åsa Kullgren (S) ställde frågan flera gånger på landstingsfullmäktige. Enligt Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) är det inte de som tycker så, de bara skriver så… (utan fotnot med hänvisning till någon annan i ett dokument som är riktigt elegant om sådant mäts med antalet fotnoter).

Och man ska kanske inte ska tro så mycket på vad som står i det digra dokumentet som oppositionen satt ihop. Där står bland annat att de tänker sänka skatten 2011 och 2012, men säger på direkt fråga att ”det går ju inte” pga den ekonomiska situationen. På ett sätt vore det ju skönt, men frågan är ju då hur dokumentet är tänkt.

Den nya majoriteten har ett annat och som jag tror bättre sätt att styra verksamheten i sitt budgetförslag. Döm själva. Handlingarna finns här.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.