Arkiv för juli, 2009

Låt stekarna placeras där de ska – i stekpannan

tisdag, juli 28th, 2009

I dagens SvD finns en ledare som argumenterar för att orättvisorna inte ligger i inkomstklyftorna, och landar i att vi inte ska fokusera på de ”stekare” som bl.a. DN hade reportage om för någon vecka sedan, för det stjäl fokus från de ”verkliga problemen”. Problemen är enligt SvD, tror jag, att dels alla inte... »

Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Socialdemokraterna | Inga kommentarer »

Framtiden byggs av drömmar!

tisdag, juli 21st, 2009

Reflektor har på sin blogg presenterat Martin Luther Kings ”I have a Dream”-tal i text, bild och ord.  Tack. Magnus! Lyssna och inspireras! Och jämför med Göran Hägglunds (KD) tal i Almedalen. Den kristna högern talar om att stänga det udda ute (”Vi Kristdemokrater är verklighetens folk. De som har familj, arbetar, tar semester och... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa | Inga kommentarer »

Det smakar allt bittrare och faddare…

söndag, juli 19th, 2009

Uppdaterad 20/7 Kristdemokraternas ledare, socialminister Göran Hägglund, använde sin tid under Almedalsveckan till att gå på friarstråt till ”verklighetens folk”. Jag fick en fadd smak i munnen redan första gången jag hörde honom tala. Han talade om riktiga människor som ”har familj, arbetar, tar semester och lever sina liv som folk gör mest”. Många... »

Tags: , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

Vildsvinen är på gång

onsdag, juli 8th, 2009

För fjorton år sedan skrev jag och Anita Persson (också S) en motion i riksdagen om behovet av att öka avskjutningen av vildsvin. Motionen blev, som så ofta, avslagen av riksdagen. En del insatser för att minska vildsvinsstammen har dock genomförts sedan dess, trots riksdagens njugga behandling av vår motion. Tänk om riksdag och... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling | Inga kommentarer »

Peter Eriksson – en riktigt bra politiker!

torsdag, juli 2nd, 2009

Denna blogpost är också publicerad på http://blogg.kristenvänster.se Jag kommer precis ut från ett seminarium om grön ideologi och radikal miljöpolitiks möjligheter i en röd-grön regering under årets Almedalsvecka. Spännande och spänstigt! Nisha Beshara från Dagens Arena gjorde en bra analys av en ideologiskt rätt trött socialdemokrati med god regeringskompetens och en grön rörelse med... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »