Arkiv för december, 2009

Palestina, en nation utan stat

söndag, december 6th, 2009
Palestina, en nation utan stat

Under dagen har vi träffat ett flertal palestinier under vårt besök i Gaza. Det är fortfarande svårt att helt begripa deras berättelser. Ockupation skapar de mest bisarra och ogripbara händelser, processer och förutsättningar. Exempelvis är det mer eller mindre så att någon egentlig grund för en Palestinsk stat har aldrig kunnat skapas. Det är ju... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Idé och rättvisa, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Gaza, Palestina och folkrätt

lördag, december 5th, 2009
Gaza, Palestina och folkrätt

Idag har jag och mina kollegor åkt från Jerusalem till Gaza city. Det var en fascinerande och skrämmande resa genom underbar natur och i möte med många trevliga människor. Redan på väg ut ur Jerusalem fick vi följa ett i mitt stycke alldeles uppenbart brott mot folkrätten, nämligen den Israeliska spårväg som byggs på... »

Tags: , , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Jerusalem och kristen höger

torsdag, december 3rd, 2009
Jerusalem och kristen höger

Idag anlände jag till Jerusalem. Det är en mäktig känsla att finnas i så många religioners centrum. Gravkyrkan, Al Aqsamoskén, Klippdomen, Klagomuren… Men det är också en märklig känsla att befinna sig i ett ockuperat land. Vardagslivet lunkar på efter mer än 40 års ockupation från Israels sida. Men bosättarnas metoder är ibland mer... »

Tags: , , ,
Publicerat i Tro&Politik | Inga kommentarer »