Bra Israel, släpp in Ship to Gaza också!

Dagens Eko rapporterar ikväll att Israel beslutat tillåta införsel av byggmaterial till Gazaremsan för att bygga skolor och bostäder. Jag vet att behoven är oändliga, inte minst efter det senaste kriget när Israel gick in i Gaza med stridsfordon och bombade sönder hus och infrastruktur.

Sönderbombat kvarter i Gaza city.

Sönderbombat kvarter i Gaza city.

Det är knappast en tillfällighet att Israel gör detta utspel ungefär en vecka innan man räknar med att årets Ship to Gaza avseglar mot Gaza Citys förstörda hamn, med förnödenheter som behövs i Gaza, men framförallt som en tydlig politisk markering att den folkrättsstridiga ockupationen och belägringen av Gaza måste upphöra.

När nu Israel tagit steget att tillåta införsel av byggmaterial, vilket varit förbjudet av Israel under lång tid, borde det vara enkelt att också släppa på belägringen genom att släppa in Ship to Gaza.

I årets Ship to Gaza kommer bland annat Broderskapsrörelsens tidigare ordförande Evert Svensson att finnas med. Han gör en ovärderlig insats, bland annat tillsammans med riksdagsledamoten Marie Nordén (S), som deltar. Världssamfundet måste bli tydligare i sina krav på Israel. Bara när folkrättens krav upprätthålls kan fredsinsatserna leda vidare.

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Palestina, Utrikes och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.