Inga lån till Vitrysslands diktator

Vitryssland och dess diktator Alexander Lukasjenko vill låna pengar av IMF. Ekonomin är i fritt fall, och pengarna har tagit slut. Det vore inget annat än förödande om den nuvarande regimen – fri från vilja till demokrati, åsiktsfrihet och tolerans – fick låna pengar. Det är Sveriges Radios Ekoredaktion som rapporterar om behovet av likviditet.

Jag blir orolig när jag läser att kraven från IMF för ett lån skulle vara reformer av den Vitryska ekonomin. Det enda som borde duga vore att Lukasjenko avgår, och att demokratisering blev verklighet också i Vitryssland. Aldrig någonsin mer ska världssamfundet stödja dikaturer!

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Utrikes och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.