Ännu mer skatttelättnader – för dem som tjänar mest

Skatteavdraget för hushållsnära tjänster skulle lösa en mängd problem för alla. Det hävdade i alla fall den borgerliga moderatledda regeringen. Nu har SCB gjort en undersökning, lär jag mig av Rebella.

Vill du läsa hela rapporten från SCB, så finns den här. Den är väl värd att läsa!

Jag kan tycka att frågan om kostnadseffekter av skattesystemet borde justeras och förändras för att ge stöd åt den nya ekonomin. Men ett krångligt och trubbigt skatteavdragssystem gynnar inte varken jobb eller näringslivsutveckling. Det kostar istället pengar för staten. Men syftet var kanske ett annat?

För tänk när till och med statistik kan bevisa ideologierna och deras effekter. Mer till dem som redan har mest. Rätt många av dem som gjort skatteavdrag hade säkert råd att köpa hushållsnära tjänster redan innan skatterabatten. Nu har de fått en extra skattesänkning av Borg. Orättvisorna växer.

En annan väg är möjlig. Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Idé och rättvisa, Jobb och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.