Rättvisa är bra tycker t.o.m. nationalekonomer!

Regeringens finanspolitiska råd hävdar nu att så kallade finanspolitiska stimulanser behövs för att styra upp jobbkrisen, det skriver bland annat DN. De tycker att regeringen ska höja a-kasseersättningarna, sänka skatten för låginkomsstagare och satsa mer på den kommunala verksamheten (vård, skola och omsorg).

Annorlunda uttryckt tycker det finanspolitiska rådet att åtgärder för ökad rättvisa också skapar bättre förutsättningar för jobb och välfärd. Gissa vad regeringen säger?

Jag tycker att flera av finanspolitiska rådets förslag är riktigt bra! Jag läste nationalekonomi på Uppsala universitet i början av 1980-talet. Då pratade vi om liknande insatser, och då var arbetslösheten också mellan 1-2 procent…

Det går alldeles säkert inte att göra precis som man gjorde då, på 80-talet. Men däremot kan man nu – om man vill – göra som finanspolitiska rådet föreslår. Det är dags för förändring.

Dags för rättvisa!

Andra som skriver om rättvisa och finanspolitiska rådet är bland annat Utredarna, Gryningsräd, Röda Malmö, Rasmus Lenefors, Viktor och Claes Krantz.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Idé och rättvisa och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.