Smaklöst, von der Esch

EU-valrörelsen har precis börjat, och redan kommer smaklösheterna. Björn von der Esch, tidigare riksdagsledamot för kristdemokraterna och numera junilistare, meddelar via Radio Sörmland, att det inte alls är nödvändigt att gå och rösta. I alla fall om man inte ”vet vad man röstar på”.

Så talar en person som inte tilltror människor förmågan att själva fatta beslut om samhällets framtid. Men det är väl så junilistan vill att det ska vara. Beslut om framtiden ska tas av ”de mest upplysta”, ungefär som kommunisterna resonerade i början av 1900-talet. Partiet är ju organiserat enligt den principen.

Jag tycker det är självklart att utgångspunkten i varje allmänt val att så många som möjligt både ska kunna delta med sin röst och faktiskt också gör det. Förhoppningsvis kommer så många som möjligt att använda sin röst, och se till att partier som uppskattar väljarnas vilja att göra sin röst hörd. Det skulle lämna junilistan utanför EU-parlamentet. Få skulle sakna dem.

Det är dags för förändring. Sveriges Kristna Socialdemokrater har ett eget inför EU-valet. Du kan läsa det här!

Dags för rättvisa!

Det är fler som skriver om EU-valet. Givetvis Kristen Vänster, men också kandidaterna Åsa Westlund, Göran Färm och Anna Hedh,  liksom bloggarna Röda berget, Kulturbloggen och Peter Andersson.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.