Miljön är bara viktig i talen…

Det man tycker är viktigt att göra, får man gjort. Sen finns det annat som man bara säger man tycker är viktigt… Det blir inte lika självklart gjort.

Därför är det bra typiskt att regeringen drar på sig kritik från EU för att man inte inför de regler som borde införts för redan två år sedan om straff för den som för ut olagligt avtall till utvecklingsländer. Miljöminister Andreas Carlgren (C) och justitieminister Beatrice Ask (M) har helt enkelt inte kommit överens om hur lagtexten ska se ut! Läs mer hos Ekot.

Men det är väl inte en tillräckligt viktig fråga att lösa. Prata om hur viktiga miljöfrågorna är, det försöker man (i alla fall Carlgren, ärligt talat har jag aldrig hört Ask påstå det, men jag kan ha fel).

Gå från ord till handling och se till att EU-förordningen om olaglig utförsel av avfall till utvecklingsländer blir införd i svensk lag! Det är dags för förändring.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Tro och solidaritetsrörelsen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.