Bra, Reinfeldt

Efter Sverigedemokraternas beramade debattartikel i Aftonbladet har många kommenterat och markerat.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har en bra kommentar i Dagens Nyheter. Jag delar hans analys, och vill gärna säga ”Bra, Reinfeldt”.

” Varje försök från makthavare att utpeka rätt religion, eller rätt nationalitet, rätt sexuell läggning har alltid slutat i förskräckelse. För så fort det ska göras praktisk politik av det synsättet, börjar en uppdelning av människor som aldrig går att hantera och inte heller är önskvärd.”

Så säger Reinfeldt bland annat enligt DN. Alldeles korrekt. Ett samhälle ska byggas utifrån demokrati och människovärde, och aldrig ta ställning i religiösa frågor.

Jag säger nej!Fredrik Pettersson har dragit igång en i sak alldeles utmärkt kampanj, nämligen att tydligt och klart säga nej till varje form av samarbete med Sverigedemokraterna. Jag formulerar mig hellre positivt och säger JA till människovärde, rättvisa och demokrati. Det innebär alldeles självklart att jag aldrig kan tänka mig samarbete med Sverigedemokraterna. De står inte för de värderingarna.

Det är precis som vanligt dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro&Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.