Bomberna faller – och dit utvisar Sverige…

Den repressiva regimen i Syrien fortsätter sin fullkomligt obegripliga och omänskliga politik. Nu fäller regimen bomber mot oppositionella, rapporterar Ekot.

Situationen har sedan länge varit närmast ofattligt orimlig. FN står till synes maktlöst, när andra repressiva diktaturer – framförallt Kina, men också Ryssland (som har en för mig tveksam nivå på demokrati och mänskliga rättigheter) – vägrar att låta världsorganisationen ens säga det uppenbara, att Syriens regim förgriper sig på sin befolkning och oavbrutet låter de mänskliga rättigheterna ställas åt sidan.

På många sätt lika smaklöst är att Sverige fortsätter att verkställa utvisningar till detta Syrien. Vårt förbund krävde redan i september att Migrationsöverdomstolen skulle vägleda migrationsmyndigheterna genom ett principiellt ställningstagande i frågan. Det brev vi skickade till dem har lagts till handlingarna, något specifikt ärende handlade det ju inte om, är myndighetslogiken.

Migrationsminister Tobias Billström har inte haft några invändningar mot Sveriges handlande. Däremot har han haft tid att kommentera hur Migrationsverket sköter sig i Eskilstuna, vilket visar att han trots allt fortfarande tjänstgör, trots tystnaden i fråga om Syrien.

Men övergreppen fortsätter i Syrien, och Sverige utvisar asylsökande till detta land. Det är ovärdigt.

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Utrikes och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.