Marknad – men människorna då?

Sitter just nu på kommunfullmäktigemöte i Eskilstuna. På ärende efter ärende, som hittills i ovanligt hög utsträckning faktiskt handlat om principiellt viktiga frågor för vår kommun, så ser jag en tydlig linje från den borgerliga oppositionen. Man är i och för sig inte (med vissa taggtråddsartade undantag) inte särskilt oense med majoriteten i principfrågorna.

Principfrågorna handlar hittills om behovet av att ge förutsättningar för en stark, framtidsinriktad och väl förankrad högskola, ett badhus som funkar för framtiden och bättre och nya tränings- och tävlingslokaler för idrotten.

Men en sak återkommer. Det får bli hur det vill, nästan med utvecklingen. Bara det sker på entreprenad, genom privata finansieringslösningar; kort sagt genom att det är marknadslösningar som är utgångspunkten.

För mig är människans frigörelse och livskvalitet utgångspunkten. För alliansen är det mer och mer uppenbart att marknadslösningar är målet. Människan istället ett medel för att skapa just marknadslösningar.

Vi behöver mer av politik för att ge människor en bättre framtid. Då räcker inte marknaden till. Så enkelt är det, tycker jag.

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Följ kommunfullmäktige direkt via webb-tv härifrån!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Kommunalt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.