”Jag mår illa”

Efter att på lite lagom avstånd följt debatten kring klassafaris och klasshat måste jag till slut reagera. När en av kristdemokraternas ledande företrädare nu reagerar på ”Allt åt alla”s klassafari till Solsidan, och söker ett underklassområde  blir det bara för mycket. Som Magnus Uggla sjunger i ”Jag mår illa” känns det just nu.

Fattar inte Kristdemokraternas verksamhetschef Patric Rylander att politik faktiskt är på riktigt? Det handlar om att faktiskt förändra verkligheten. Jag tycker det finns anledning att visa på de växande klyftorna i Sverige. Det är – tycker jag – inte rimligt att en del ska pressas och förnedras till avgrundens rand, medan andra orättmätigt skor sig. Därvid var Allt åt allas klassresa en bra illustration. Man kan behöva använda nya metoder för att faktiskt höras i debatten. Det är rimligen OK. Det ska väl sägas att jag inte delar alla värderingar förbundet Allt åt alla har. Jag är inte revolutionär. Jag är socialdemokrat.

Men Kristdemokraternas reaktioner är bara för mycket; att lite på skämt (antar jag, men jag vet inte) fundera på att arrangera en underklassafari. Jag kan i och för sig på sitt vis förstå det reella behovet. Kristdemokrater är knappast – det är den här händelsen ett bevis på – särskilt bra på att se den verklighet Sverige är idag. Kristdemokraterna väljer medvetet att fösa ut en del av dem som bor i Sverige. Dem som tillhör ”underklassen”. Och sedan planerar man safaris till områden där underklassen bor. För nöjes skull, som det verkar av Patric Rylanders inlägg på facebook (Se Ekot).

Politik är inget nöjesspel. Ingen lek. Inget spel för medier. Politik är på riktigt. Antingen väljer man en politik som bryter isär och ökar klyftorna. Då bortser man från gigantisk arbetslöshet, avstår från att försöka motverka boendesegregation och söker lösningar som ger fler plats i samhällsbygget.

Sverige behöver en annan regering. En regering som tar arbetslösheten på allvar och ser till att vända politiken så att fler får möjlighet att delta i samhällsbygget. En regering som tar ansvar för att minska bostadssegregationen. En regering som sätter rättvisa framför ökade klyftor.

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

 

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Bostadspolitik, Idé och rättvisa, Jobb, Tro&Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.