Arkiv för november 14th, 2009

Grattis Gävleborg

lördag, november 14th, 2009
Grattis Gävleborg

Idag firar Gävleborgs kristna socialdemokrater sina 75 år. Gävleborgarna var tidiga i organisationsarbetet, och har under åren varit viktiga som inspiratörer, pådrivare och förebilder i politiken och i kyrkorna. Att vara kristen och socialdemokrat är egentligen rätt självklart, var något vi kunde enas om under jubileumsfirandet. Guds gränslösa kärlek och budet om att älska... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Tro och solidaritetsrörelsen | Inga kommentarer »

I Sverige är Gud röd!

lördag, november 14th, 2009
I Sverige är Gud röd!

Sveriges Kristna Socialdemokraters förbund firar i år 80-årsjubileum. I fredags togs Broderskapsrörelsen upp i P1-programmet ”Människor och tro”. Lyssna här närAnna Ardin, Broderskapsrörelsen, diskuterar med Desirée Liljevall, riksdagsledamot (S), om Broderskapsrörelsen och Guds kärleksbud. Jag tror som Anna, att det inte går att hålla tron borta från politiken. Det är dags nu. Dags för rättvisa! Tyckte... »

Tags: , , , ,
Publicerat i Socialdemokraterna, Tro och solidaritetsrörelsen, Tro&Politik | Inga kommentarer »

Ensamkommande flyktingbarn ska tas emot i hela Sverige

lördag, november 14th, 2009
Ensamkommande flyktingbarn ska tas emot i hela Sverige

Debatten om ensamkommande flyktingbarn är alldeles för ofta osmaklig och rentav rutten. Det har visat sig den senaste veckan där Vellinge – det moderatstyrda lågskatteparadiset i Skåne – fått ge exempel på vardagsrasismens ansikte. För mig som kristen socialdemokrat är det en självklar att utgångspunkt att ensamkommande flyktingbarn ska ges en fristad i Sverige.... »

Tags: , , , , , , ,
Publicerat i Hållbar utveckling, Idé och rättvisa, Tro och solidaritetsrörelsen | 1 Kommentar »