Bosättningar bör leda till minskad handel?

Återigen har den Israeliska ockupationsmakten visat sitt förakt för folkrätt och internationell lag. Nu har ytterligare en bosättning på ockuperad mark beslutats, rapporterar Ekot.

Jerusalem. Foto: Jan Gillegård

Det måste bli ett stopp för Israels brott mot folkrätten. Ockupationen måste upphöra, bosättningsetableringarna sluta och förtrycket av de ockuperade människorna sluta. Internationell rätt finns av en anledning; att se till att människovärdet upprätthålls för alla. Vill Israel vara en del av det demokratiska världssamfundet måste de avbryta statens illegala handlingar. Så enkelt måste det vara. Och borde det vara.

EU bör snarast formulera en skarp invändning, Carl Bildt (som ofta har en både rimlig och klok kompass i Mellanösternfrågan) måste agera. Det vore värt att överväga indragning av de förmånliga handelsförbindelserna mellan EU och Israel.

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Läs förresten PEO:s i vanlig ordning korta men tänkvärda inlägg om svensk och internationell rätt.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Palestina och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.