Tro och Solidaritet

Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Det blir nytt namn på Broderskapsrörelsen, om förbundsstyrelsens förslag också vinner kongressens gehör.

Det finns inom förbundet en stor samsyn i att vi måste byta namn på rörelsen för att vara relevant i det Sverige vi idag lever i. Vi har under vintern och våren i förbundet fört diskussioner om vad vårt nya namn ska vara. Förslagen har varit flera, men alla haft som utgångspunkt att vår identitet är en mångreligiös politisk rörelse.

På allvar togs frågan upp i höstas när förbundet hade samling av distriktsledare, arbetsgrupper och förbundsstyrelse. Det fanns då en stor enighet kring att vi behövde markera vår förnyelse. Inte minst som en del av socialdemokratins förändringsarbete. Valresultatet från förra året var då i färskt minne, och engagemanget för att förstå den verklighet vi alla lever i idag var stort.

Vårt utvecklingsarbete är därför också en tydlig signal till det socialdemokratiska partiet; Vi utvecklas och förändras för att vara relevanta idag och i framtiden. Våra värderingar står fast, men våra organisationsformer måste förändras utifrån den verklighet vi lever i. Vår rörelse är nu beredd att ta detta steg och vi frågar partiet: Vilka förändringar kommer partiet att genomföra för att återta rollen som folkflertalets samhällsförändrare och samhällsbyggare?

Socialdemokrater för tro och solidaritet är ett tydligt namn som berättar vilka vi är. Vi är socialdemokrater som utifrån vår tro vill arbeta för ett solidariskt och rättvist samhälle.

Beslut om förbundets nya namn tas vid förbundskongressen den 17-19 juni i Uppsala.

Läs mer om detta i Tro & Politik.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Tro och solidaritetsrörelsen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.