I ett annat ljus…

Det finns någon slags idé i den svenska debatten, att troende är de som är avvikande, och att otroende är normen. För egen del har jag en längre tid haft svårt med bilden.

Inte minst Humanisterna – en organisation som såtvitt jag kan bedöma tillhör en av Sveriges mesta ”antiorgansationer” – ägnar sig nästan uteslutande åt att berätta att Gud inte finns. Inte för att de kan bevisa det 🙂 …

Nu har dock Ipsos i en världsomfattande undersökning, som Karl-Erik Edris hittat, kunnat visa att bilden är fel. Det är knappast avvikande att tro på ett högre väsen. 51% av människorna gör det, medan 18% inte gör det. Det är skoj att läsa undersökningar, som borde få Humanister och många andra svenskar att se frågan om tro i ett annat ljus…

I sammanhanget vill jag gärna tipsa om Karl-Erik Edris senaste bok ”I ett annat ljus”. Den handlar just om tron och frågan huruvida det finns någon Gud eller inte. Det finns också en diskussionsgrupp på Facebook med utgångspunkt från boken.

Det pågår en spännande diskussion på Karl-Eriks blogg om tro och icke-tro. Följ den gärna!

 

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Tro&Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.