Soda Stream medverkar till folkrättsbrott, köp den inte!

För mer än två år sedan uppmärksammades att Soda Stream – en sån där maskin som man gör bubbelvatten med – tillverkas på ockuperad mark i Palestina.

En del av Västbanken

Soda Streams fabrik ligger vid Maaleh Adumim-bosättningen i Palestina. Det är ett klart och tydligt brott mot folkrätten för en ockupationsmakt att göra långsiktiga investeringar på ockuperat område. Bosättningarna strider mot folkrätten, liksom givetvis också de fabriker som byggts där. Marken tillhör inte ockupationsmakten!

Att ockupationen ska upphöra efter mer än 40 år är en uppfattning jag har och dessutom har skrivit om tidigare. Israel har rätt till sin existens och till trygga gränser. Men inte att fortsätta en förtryckande ockupation år efter år.

Nu rapporterar Ekot att Soda Stream fortsätter att producera delar av sin maskin på ockuperat område, trots att man för mer än två år sedan uppmanades att sluta med det och lovade göra så. Det duger inte!

Köp inga Soda Streams förrän företaget visar att de flyttat all produktion från ockuperat område!

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Palestina och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.