483000 arbetslösa – det räcker nu!

Enligt SCB:s senaste AKU. Det rapporterar bland annat Sveriges Radios Ekoredaktion och Dagens Nyheter. Den moderatledda regeringen har en huvudstrategi för att öka sysselsättningen, och det är att sänka ersättningsnivåer och löner. Antalet långtidsarbetslösa ökar kraftigt. Och dessutom har de fördyrat medlemskapet i A-kassan så att allt fler känner sig tvingade att stå utanför. Nu är omkring varannan arbetslös utanför A-kassan.  Senast igår var Fredrik Reinfeldt i Eskilstuna (jag hittar inga länkar, det finns artiklar i pappersupplagorna av både FOLKET och EK), och då meddelade han att lösningen på ungdomsarbetslösheten – som för övrigt är 26,7%, alltså mer än var fjärde ung går utan jobb! – är att få sänkta lönenivåer…

Det räcker nu! Vi måste få en politik som sätter människovärdet främst. Man kan inte svälta ut en tiondel av befolkningen och tro att det skapar en bättre framtid. Det ökar orättvisorna och bryter sönder samhället.

Den rödgröna alliansen har presenterat sin politik för fler jobb. Det finns flera intiativ på www.rodgron.se, exempelvis kan du hitta vårbudgetmotionen. Socialdemokraterna har också startat en jobbkampanj.

Det är dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Ekonomisk politik, Idé och rättvisa, Jobb och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.