Massdeportationer att vänta

Israeliska militären har utfärdat en ny regel som kommer att kunna innebära massdeportationer från den av Israel ockuperade Västbanken, läser jag i tidningen Haaretz.

Ockupationsmuren i Betlehem, Palestina.

Efter mer än 40 års (!!) ockupation drar alltså Israel åt tumskruvarna ännu mer gentemot palestinierna. För det är palestinier som ska deporteras. Man får helt enkelt inte finnas i Västbanken, om det inte framgår av identitetshandlingar att man bor där. Och besluten ska fattas av militären.

En klokare idé kanske vore att regeln riktade sig gentemot de bosättare, som i strid mot folkrätten annekterar mark, fördriver invånare och bygger egna bostäder. Eller kanske borde regeln riktas mot de bosättare som stjäl palestiniers bostäder i den palestinska delen av Jerusalem?

Det är efter mer än 40 års ockupation dags.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Palestina, Tro och solidaritetsrörelsen, Utrikes och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.