Björklund och Jong Il

Politik blir ibland freudianskt tydlig. Det visar sig senast på Eskilstunas folkpartistiske oppositionsråd Niklas Frykmans blogg. Med bilder från valvakan, där ju (FP) utifrån sina utgångspunkter hade all anledning att fira (även om jag uppriktigt skulle vara bekymrad om det parti jag är aktiv i skulle få så låga siffror som 13,6% i ett allmänt val…).

Det freudianska består dock inte i detta, utan kan hämtas från  en av bildtexterna: ”…nöjd var den älskade ledaren Jan Björklund…”

”Den älskade ledaren” är ett uttryck som jag hittills bara hört om Nordkoreas diktatorer (möjligen användes det också om Enver Hoxha i Albanien). Nu har det fått fäste också hos svenska folkpartister.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.