Det går inte att vänta

Enligt en rapport som lämnats idag till regeringen är klimathotet större än befarat, meddelar socialdemokraterna. Rapporten finns dessvärre inte att tillgå hos www.regeringen.se, såvitt jag kan hitta…

Det kräver mer än att vänta på andra. Sverige börjar redan halka efter i miljöfrågan, från att tidigare varit ett land som drivit miljö- och klimatarbetet hårt.

Vi behöver satsa nu. Dels och på lång sikt beroende på klimatförändringarna, men också nu och kortsiktigt för att få igång jobben i nya branscher. En av många lösningar som borde plockas fram med stor fart vore en uppfräschad politik för miljöteknikutveckling och resurseffektivitet. För omkring 10 år sedan genomfördes de lokala investeringsprogrammen. De borde få en efterföljare genom stöd till energi- och resurseffektiviseringsinvesteringar i bostadsbeståndet. Dessutom en rejält utökad satsning på framförallt spårbunden infrastruktur – alltså inte minst nya järnvägar. Att offensivt satsa på investeringar i miljöområdet skapar jobb nu, men ger också utvecklingsavdelningarna på miljöinriktade företag mer luft under vingarna. Nya produkter och nya lösningar.

Det är en av flera vägar för att bygga en bättre framtid. Det är dags för förändring.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Energipolitik, Hållbar utveckling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.