Salt och ljus är krav på människovärde

Saronkyrkan i Göteborg håller på att ompröva medlemsbegreppet. Nu ska också personer som lever öppet i homosexuella relationer ges möjlighet till medlemskap. Det skriver Dagen. Kyrkan är en del av samhället, och även om det går olika fort och rätt ofta alldeles för långsamt, så följer kyrkan med i utvecklingen. Bra om än ännu rätt modest, tycker jag i detta fall. Men det finns givetvis invändningar.

Andrew Thompson, pastor i Stockholm, tycker vägen göteborgarna valt är alldeles fel.

-Vi vill ha en rörelse som är i liv, och jag vill få Guds välsignelse över det vi gör. Jag har inte lust att vara politiskt korrekt, vi är kallade att vara salt och ljus och det är något annat, säger han enligt Dagen.

Salt och ljus. Däri har han en poäng. Att reagera mot orättvisor, ståndaktigt stå upp för kärleksbudskapet!  Att ställa krav på människovärde. Det är att vara salt och ljus. För mig leder slutsatsen direkt motsatt väg den pastor Thomson valt. Det är dags för förändring!

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Idé och rättvisa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.