Inte en dag för tidigt

Ett förslag från EU kan komma att tvinga Sverige till höjning av ersättningen till asylsökande. Det är inte en dag för tidigt!  Dagersättningen på 71 kronor ska täcka kostnaderna för mat, kläder och fritidsaktiviteter. Den har inte höjts på 13 år.  Det är ovärdigt!

Som tur är har vi EU. Annars skulle väl aldrig frågan bli alldeles aktuell. Regeringen borde på en gång se till att höja ersättningen, och inte fegt invänta att EU-direktivet ska bli klart. Enligt Ekot säger migrationsministern Billström som svar på om han kommer att föreslå en höjning av ersättningen att ”Det är ju en alldeles för tidig fråga”. Efter 13 år kan det knappast vara för tidigt att väcka den frågan!

Vem förutom en sverigedemokrat kan vara för ovärdigt låga ersättningar till dem som flytt från krig och elände och inte får göra annat än vänta på besked från den svenska byråkratin?

Det är dags för förändring! Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Idé och rättvisa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.