Allt för att dölja de egentliga avsikterna

Regeringen ”backar” i frågan om bonusar till höga statliga chefer. Senkommet, populistiskt och allt annat än uppriktigt. För bonussystemet har utvecklats av den otyglade och giriga ”marknad” som hyllas av dem – inte minst näringsminister Maud Olofsson – som den enda lösningen på alla problem. Det är knappast av omsorg om någon annan än sig själva de nu följer socialdemokraternas och  krav på färre utsvävningar och guldkantade ersättningar. Thomas Eneroth, socialdemokrat i näringsutskottet har kommenterat artikeln.

Cecilia Dalman Eek har på bloggen Kristen vänster ett bra inlägg om hur den moderatledda regeringens interna värderingskompass styr deras agerande.

I sak är det naturligtvis bra att bonuslöner försvinner från toppskiktet av statligt anställda. Det har jag, och många andra, krävt en längre tid. Nästa steg är att se till att lönenivåerna justeras till rimliga proportioner. Jag återupprepar mitt krav; statliga chefer gör ett viktigt jobb och ska ha bra betalt. Men att tjäna mer än statsministern är orimligt.

Det är dags för förändring.

Dags för rättvisa!

Läs också Kulturnissen som bloggar riktigt bra om Alliansregeringen.

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Idé och rättvisa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.