Bostäder och jobb i kampen mot IS och SvP

IS och Svenskarnas Parti är två exempel på politiska rörelser som har extremt mycket gemensamt och som har stort behov av varandra för sin existens. Extremism kräver för att få luft under vingarna också en motståndare som man kan hota med och utmåla som orsaken till allt ont.

Jag tror inte problemen i samhället och världen beror på motsättningar mellan kulturer/religioner. Tvärtom har olika kulturer behov av varandra för att kunna utvecklas och hållas levande (tack Turkiet för Kåldolmar, för att bara ta ett exempel).

Fallfärdigt hus - creative commonDäremot finns det all anledning att tydliggöra de många problem och orättvisor som skapas av den ojämlika och orättvisa fördelningen av resurser och tillgångar. Det är alltjämt det stora problemet. Det bästa sättet att möta IS och Nazismen/Fascismen och deras rasism är en progressiv politik för att minska de ekonomiska och sociala orättvisorna i samhället.

Behovet av ung personal inom ett antal välfärdsområden kommer att växa tydligt de kommande åren. Antalet pensionsavgångar är stort. Därför behöver vi nu se till att ge plats och möjlighet för unga att komma in som anställda i dessa branscher. Det vore oändligt mycket bättre än meningslösa FAS-3 insatser, som varken leder till jobb eller framtidstro.

Vi behöver bygga mer bostäder i Sverige. Med den obefintliga räntenivå som vi har idag borde staten satsa mer expansivt och se till att stimulera byggandet. Det skapar jobb och det skapar bostäder. Det vore det idag allra bästa sättet att möta både Svensk-nationalistiska extremister och IS-krigare.

Med bostäder, jobb och framtidsmöjligheter i vardagen får extremiströrelser mindre kraft och näring.

Det är faktiskt dags nu.

Dags för rättvisa!

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Idé och rättvisa, Inrikes och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.