Bostad en rättighet – sluta subventionera dem som har mest

Jag skriver ett gästinlägg på Tro&Solidaritetsbloggen om Bostadspolitik: ”Varje anständigt välfärdssamhälle ser till att alla har rätt till en bostad. Bostaden är inte en vara vilken som helst. Att bo tryggt och bra är ett absolut grundläggande behov. Det är därför inte rimligt att driva bostadspolitiken allt mer till den marknadsfundamentalistiska branten.

DSCN0961På en marknad löser sig nämligen situationen så, att de allra flesta blir hyfsat tillgodosedda, de med tjock plånbok välförsedda, men de med tunn eller ingen plånbok blir utan. Den svarta marknaden för hyresrätter i Stockholm torde av marknadsivrarna kallas fri. Den är ju inte statligt reglerad, utan där hanteras allt genom att med priset balansera utbud och efterfrågan. Och just nu är, enligt Dagens Industri, priset för att få ett hyreskontrakt mer än 200 000 kronor. Per rum!”

Läs hela inlägget här

 

Tyckte du detta var bra? Dela det:
Det här inlägget postades i Bostadspolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.